Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2018 13:53 - СИГНАЛНА СИСТЕМА НА ОРГАНИЗМА И ТЯЛОТО – ПРОДЪЛЖЕНИЕ 2
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2002 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    image
СИГНАЛНА СИСТЕМА НА ОРГАНИЗМА И ТЯЛОТО – ПРОДЪЛЖЕНИЕ 2

Езикът на тялото: Как според сигналите на тялото бихте могли да промените живота си.

С един поглед към някого бихте могли да разберете, ако не всичко, то достатъчно много, за да възприемете какво се случва с него в този момент, защото всяка мисъл, всяко безпокойство веднага се отразява непосредствено на определено място на тялото. Например при човек, който е зает с някакви проблеми, проличава на горната част на гърба му – той е присвит под това натоварване. Интересно би било да наблюдавате – дали когато проблемът изчезне, гърбът ще се изправи? 

Как нашето тяло изразява нашето душевно състояние? Каква е връзката между тях?

Тялото е инертно. Той помни, то съхранява в себе си всички преживявания на човека (каквито и да са те). Част от тях са родови програми, които се предават от поколение на поколение. Например, всичко, което човек е преживял в ранната си детска възраст, как родителите му са се отнесли към оформянето на  външния му вид като дете, остава на съхранение в паметта на тялото (родителите са го отглеждали със същите настройки, каквито те самите са получили от родителите си в тяхното детство, подсилени от техния личен житейски опит). Това не означава, че когато детето порасне задължително ще предава тази опитност на своите деца (като отношение) в резултат на работните програми. Как ще постъпи - зависи от неговия път на духовно осъзнаване и работа със себе си, със своята клетъчна памет (в пречистването й от старото, ненужното, непотребното, негативното бреме – наследствено и придобито). Върви ли човек по този път, до голяма степен подпомага тялото и организмът да укрепват здравословното си състояние, да се подмладяват.

 

Бързите програми лесно се проследяват - човек би могъл бързо да ги премахне, ако желае.

Ако човек не успява да се освободи от задачите, проблемите, трудностите, които дълго време го измъчват, които преживява дълбоко емоционално, в резултат на това болките в тялото му могат да станат хронични. Създава се фон във вибрационното му поле, който привлича случване на ситуации подобни на тези, които вече са възникнали и създали затрудненията, които му тежат. Подобното привлича подобното. Тялото, което е освободено от хронични болки, е чудесна платформа за изяви в живота за всекиго, тъй като то много по-лесно пропуска и привлича енергия, която подпомага човека, кара го да се чувства по-млад, по-здрав, по-уверен в себе си, способен на повече неща да сътворява в живота си. Всичко зависи от това, как работят мислите на човека, как функционират чувствата му, как възприема околния за него свят, как възприема живота и своите прояви в него. Всичко е взаимосвързано.
Тялото може да каже абсолютно всичко за всеки един човек. Разберете какво се случва с вашето тяло, в този момент, сега. Всяка мисъл, която излъчвате, загрижеността ви към едно или повече неща, веднага се фиксира в тялото на определено конкретно място. Всяка част от него съхранява болки, които са натрупани от проявите и изживяванията на човека в различните области от живота му, от опита, който е придобил, по един или друг начин. Животът за всеки човек се случва по различен начин, затова е нужен индивидуален подход за пречистване на клетъчната памет на тялото, организма, емоционалната памет, от наслояванията в тях с негативен травмиращ характер, което да доведе до подобряване-укрепване на здравословното и емоционално състояние, на психиката, повлияващо благотворно и на житейската философия как да се живее животът, какви да са приоритетите в него.

 

Защо се променя наклонът на гръбначния стълб при изживяване на трудности, поемане на големи отговорности?

Това се случва поради сравнението, че човек носи тежестите на плещите си. Всяка част от тялото е отговорна за нещо (с това, как живее човекът, от какъв характер са изживяванията му). Това са психосоматични принципи.

 

За какво са отговорни различните части на тялото?

Краката са отговорни за пътя напред, който човек следва. Единият  крак, присвиван навътре в походката показва, че човекът сам затваря пътя пред себе си, че е неуверен, не е готов да използва всички възможности, които му дава живот. Присвивано ляво ходило показва причини свързани с личния живот на човека, а дясно - за живота и делата му в социалната сфера, проявите му в обществото. Ако човек крачи с широка крачка показва, че е неспокоен, неуверен, плах, нестабилен в желанията и в решенията си или се отваря прекомерно много, разказва на всички всичко, или е много затворен навътре в себе си, уязвим, издигащ бариери като защитен механизъм на самосъхранение. В здравословен аспект - ходенето с присвити навътре в крачката ходила оказва влияние на ануса, бъбреците са притиснати, долната част на гърба и таза са присвити. В такава позиция човек не може да ходи спокойно, свободно.

 

Когато краката

в седнало положение са широко отворени - това демонстрира по-отворена позиция към живота (предимно сексуална позиция). Ако краката са свити един до друг, слабините са присвити – това показва затворена позиция. Ако жена стисне коленете и горната част на краката си, това показва сексуална скованост, поробване-подчинение на мъжко влияние над нея или е следствие на контролиращо строго възпитание, водещо до много ограничения, липса на свободно волеизявление.

 

Тазът се свързва със сексуалната сфера.

Там се натрупват изживяванията в социалния живот, всички страхове, обиди, емоционални травми в общуванията.

 

Сърцето

е център-израз на излъчвана (или не) любов към себе си, любов към света, към хората, към всичко и към всекиго в околния свят, любов към Бога.

 

Раменете показват натоварването.

Това е емоционалното натоварване с проблемите в живота. Човекът е в почти постоянна ситуация за разрешаване на проблеми от различно естество. Когато успява да ги разрешава, тогава раменете му са изправени. Раменете показват степента на емоционално натоварване от това, което се случва в живота като цяло.

 

Ръцете

Преди всичко те показват комуникативните умения на човека и делата-проявите му в живота.

 

Дланите на ръката имат много значения. Чрез тях може веднага да се усети колко голяма е човешката мекотата (добросърдечност) или твърдост (суровост). По определени движения на дланите може да се определи дали човек е алчен или е щедър. Когато човек движи дланите си така, сякаш нещо привлича към себе си, завърта длани в движение, присвива пръстите, веднага става ясно, че са длани на човек, който няма да пропусне възможности, че е уверен в себе си. Има хора, които правят такива движения, без да присвиват пръстите си. Те не знаят какво искат, дали да вземат или да дадат. Наблюдавайте как човек движи дланите си по време на разговор, какви позиции заемат пръстите му. Ще научите много неща за човека, полезни за вас за общуването ви.

 

Вратът има много аспекти – Най-вече е обвързан с начина на живот, с вътрешната сила на човека да преминава през живота и събитията в него.

 

Лицето

Мускулатурата на горната част на лицето (до основата на носа) и долната част (под основата на носа) не са свързани. Има хора, които умеят да гледат право в очите и да не казват истината. Нито едно мускулче не трепва в горната част на лицето, но долната реагира (присвиване-помръдване на устните, на брадичката, трепвания в долната част на ушите), които издават човека какво всъщност прави, дали е искрен, откровен или манипулира. Когато човек е нервен, неспокоен, несигурен в себе си или в нещо, изживява силна емоция, винаги лицето реагира с несъзнателни конвулсии, които издават какво е душевното и емоционално му състояние.

 

Възможно ли е чрез промяна на позицията на тялото, чрез проследяване-наблюдаване на движенията, да се промени състоянието на човека?

С помощта на движенията на тялото може бързо да промени настроението на човека. Блокажите на тялото се премахват постепенно. Това е процес. За това са нужни намерение и действия. Когато блокажите се премахват, човек може да усети леко разклащане. Може да усети как му става горещо. Когато блокажите отпаднат напълно, има връщане на импулс в мозъчното подкорие. Тогава човек вече се усеща по друг начин, възприема всичко около себе си с други очи, по различен от преди това начин. Променя се отношението му, а това привлича други ситуации, желани, благоприятно въздействащи.

 

По какъв начин различните негативни състояния като страхове, претоварване, умора, несигурност, се проявяват в тялото?

Всяко негативно травмиращо изживяване засяга някой от главните центрове в тялото. Умора, претоварване, емоционални проблеми се натрупват в горната част на гърба. Сърдечните проблеми и обиди към някого в семейството натоварват сърдечния център. Ако негативностите са  свързани с обществото, тогава се натрупват в гърления център. Ако проблемите са от сексуален характер се проявяват в нарушения в работата на тазо-бедрените стави. Ако човек се чувства безпомощен, усеща болки в задните си части. Там се натрупват и негативности-пренос от родови програми. Много тежко изживявани емоционални травми предизвикват болки в опашната кост.

 

Тялото е изградено от същия слой енергия, както работата с главата, работейки с мислите. Хората са свикнали да работят с мисли, вярвайки, че тялото може да бъде оставено на по-заден план. Въпросът е в това, че тялото запазва много по-дълъг спомен за това, което привлича ненужните ситуации към човека. Човек се опитва да мисля позитивно, казва си, че е добре, но в същото време продължава да стои в програмата "Животът е тежък, за всичко трябва да се боря." Тези убеждения поддържат гърба извит, а проблемните ситуации в живота продължават. Тялото вибрира на честотата на мисловните нагласи и възприятия. Когато те се променят в положителна посока (и мислите, и действията, да са в синхрон), тогава  мислите и чувствата формират желаното, тялото възприема тази честота, привличат се добри ситуации в живота. Постига се хармония.

Статията е написана по извадки от материали от сайта Колесо Жизни

Галя Йосифова

Консултант по психология / Персонален коуч

е-майл: gacreco@hotmail.com

https://galjajosifova.com/

предишни статии свързана с тази тематика:

https://galjajosifova.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/218-%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D0%B8-%D1%82%D1%8F%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE

https://galjajosifova.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/219-%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D0%B8-%D1%82%D1%8F%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%E2%80%93-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-1

 

 

 




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 566822
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031